Rakun naterao američke vojnike na “povlačenje”


0

Vojska SAD prisutna je u brojnim delovima sveta i do sada je bila deo nekoliko stotina operacija. Međutim, čini se da nijedna vojna operacija nije stvorila problem vojsci SAD kao što je to stvorio rakun koji je vojnike naterao u beg.

Naime, američki magazin “Task & Purpose”, namenjen za informisanje javnosti o aktivnostima američke vojske, objavio je video koji je vrlo brzo postao popularan na internetu i koji je još jednom pokazao kako se rešavanje naizgled jednostavnog problema može pretvoriti u pravu noćnu moru.

Video prikazuje grupu američkih vojnika koji pokušavaju da iz oklopnog borbenog vozila “Strajker” isteraju rakuna koji se bežeći od vojnika sakrio upravo u ovom vojnom vozilu.

Međutim, jednostavna “vojna operacija” stvorila je američkim vojnicima veliki problem. S obzirom na prirodno agresivno ponašanje rakuna, vojnici su bili spremni za sve opcije pa se tako na snimku može videti kako jedan od pripadnika američkih vojnih snaga drži bejzbol palicu u slučaju potrebe za “samoodbranom”.

Dvojica najhrabrijih vojnika ušla su u vozilo i pokušali su da uhvate rakuna kako bi ga odneli na sigurnu lokaciju. Ipak, agresivni rakun nije baš najbolje podneo njihov dolazak pa ih je vrlo brzo naterao u beg što su mnogi protumačili kao pravi primer “kontraofanzive”.

Snimak je vrlo brzo postao popularan među stanovnicima SAD, a “povlačenje” vojnika izazvalo je brojne reakcije na društvenoj mreži Tviter.

“Ovi vojnici se nisu povukli, oni su samo otišli u različitim smerovima. To su heroji”, napisao je jedan od korisnika.

Drugi korisnici su u šaljivom tonu takođe raspravljali o tome da li je rakun pripadnik kineskih ili ruskih obaveštajnih agencija.

“Iranska revolucionarna garda razmišlja o angažovanju rakuna u borbi protiv američke vojske”, jedan je od komentara na Tviteru.


Like it? Share with your friends!

0

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *